Jump to content
Autós körverseny és szépségverseny ×

Pascal R Russel Panasztétele Don-ra /friendzoned


LSDvitamin

Ajánlott bejegyzések

Panasztevő játékos IC neve:

Pascal R Russel

Panaszra tett adminisztrátor neve:

Don/Friendzoned

Panasz oka

Helytelen eljárás,Teljes részre hajlás,Minimális rágalmazás.

Bizonyíték (videó, kép, log):

Kezdeném azzal hogy hogy történt ez az egész. Mint 2 haverral kitaláltuk megnézzük milyen az ATM rablás nyomtunk egy kétségtelen nem túl részletes IC-t de azt mondani rá hogy hanyag az túlzás.(Képek: https://imgur.com/gallery/S4WnxQv). Amint megtörtént a rablás és felnyílt az ATM  kivettem a kazettákat (4DB). Elkezdtem SÉTÁLNI a kocsim felé, célunk az volt hogy az előre megbeszélt helyre megyünk. De megjelent a rendőrség (továbbiakban PD) minden fajta figyelmeztetés nélkül tüzet nyitottak rám.Mi előtte egy lövést sem adtunk le.(Kép:https://imgur.com/gallery/6afv2re       Itt egy pillanatra idéznék a szabályzatból miszerint: A rendőr csakis felszólítás után lőhet, kivéve, ha a célpont már előbb tette azt, fegyvertelenre lőni szigorúan tilos.(Rendvédelemhez és frakciókhoz kapcsolódó szabályok 1. sor.). A többiek sikeresen elmenekültek. Ezután a PD tisztelet teljesen megkérte DON-t hogy szedjen fel.(kép:https://imgur.com/gallery/CpP5gLO)

Én nem reagáltam rögtön mivel nyomtam egy ALT+TAB-ot azért hogy a szabályzatban megnézzek 1-2 dolgot többek közöt a pd-re vonatkozó szabályokat.

Mikor vissza jöttem,közölték hogy szolgáltassam vissza a kazettákat,ami teljesen természetes.Ezt meg is tettem.

(képek: https://imgur.com/gallery/ryBsXd6 Hozzátenném nem tudom mennyire  megengedett az admin ügy közbeni gyógyszerezés.) 

Ezután nekem szegeztek 2 kérdést miszerint egyedül raboltam-e?, És volt-e RP? ( Az első linken megtalálod a képeket amit küldtem. De csatolom még egyszer : https://imgur.com/gallery/S4WnxQv) Én válaszoltam és elkezdtem összeszedni a logot. Ezután kértem DON-t hogy kérjen a pd-től logot mivel feltünően gyorsan kiértek.De egy picit idegesített hogy a PD-s srác azt mondja hogy nem adhatja ki a logját. nem indokolta meg hogy miért.(képek:https://imgur.com/gallery/1WTx9ne). MIre vissza értem a log keresésből,fotózásból,feltöltésből. Addigra mindenki elment kivéve DON. Ahogy megláttam Az ooc chat-et kicsit felidegesítettem magam. Rákérdeztem hogy miért akarna engem szankcionálni? És hogy ki lenne ő hogy szankcionál. Erre don meg gyanusított azzal hogy hazudtam. Minden bizonyíték nélkül. Ez után kértem én is logot a PD-től( ismételten) amit nem kaptam meg sem én sem DON. (Képek:https://imgur.com/gallery/OqEMbe6 Közben DON feltehetőleg a haverját getelgeti Már csak a stíllusból gondolom, szintén nem tudom hogy duty-ban rádiózni szabályos-e?) Következőkben szóltam DON-nak hogy figyelmeztetés nélkül lőttek. Azt mondta hogy ez rendben van. Elküldtem neki a szabályzat fent említett részét.(képek: https://imgur.com/gallery/WPJEyVH )

Ezután megjelent Friendzoned PD skinben. Megjegyeztem hogy saját frakcion belüli ügyeket nem intézhet.Erre elment. Ezután jött a szokásos ha nem tetszik tegyetek pk-ra szöveg. (képek:https://imgur.com/gallery/qyjDNbE)

Kérésre elküldöm a teljes napi logomat.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Tulajdonos

Sziasztok!

Az ügyet én fogom bírálni.

 

Várom @Don / Yuri Narkovics és @Daniel Cravis válaszát 24 órán belül, egyrészt, hogy @Don / Yuri Narkovics miért rádióztál admin dutyban (admin OOC van jelen, tehát ez OOC rádiózásnak is minősül), illetve szeretném tudni, hogy @Don / Yuri Narkovics és @Daniel Cravis miért nem foglalkoztatok azzal, hogy a rendvédelmi frakciókra milyen szabályzat vonatkozik és osztottatok-e valamilyen szankciót (rendvédelmi tag nem lőhet előzetes felszólítás nélkül, kivéve, ha tüzet nyitnak rájuk)? Valamint foglalkoztatok-e és osztottak-e szankciót az ATM rablóknak hanyag RP előzmény indokkal (a szabályzat leírja, hogy legalább 40-50 soros RP kell)?

 

Egyébként admin bírálhatja a saját frakciója ügyét, erre nincs szabály, azonban nem ajánlott, pont a részre hajlás miatt, mert panaszkönyv lesz a vége. 

Link to comment
Share on other sites

  1. Na helló, először is a rádiózásért bocsánatot kell, hogy kérjek, nem gondoltam át akkor azt amit csináltam. Az egész sztori arról annyi, hogy jött fel két ismerős, akik teljesen kezdők az RP-be, viszont nem tudtam egyfolytában rájuk figyelni, aztán feljött Imran és szóltam neki, hogy figyeljen már rájuk, ne csináljanak semmi nonosnak nevezhetőt. Oda menni nem akartam, hogy Pascal ne gondolja azt, hogy elmentem, így rádióztam gyorsan viszont Imran nem válaszolt. Oda geteltem magamhoz, majd elmondtam neki, hogy figyeljen már rájuk, aztán vissza geteltem VH-ra és mint látszik írtam is, hogy majd "Oda mennek érted". A rádiós dologról nagyjából ennyit, többször úgysem fog előfordulni.
  2. A hazugságos dologról annyit, hogy én máshogy értelmeztem. Mivel te azt írtad, hogy "miaz, hogy szankcionálni?" nekem az jött le ebből, hogy te nem érted a szankció fogalmát, ezért én úgy is szántam azt a mondatot, amit írtam rá. Pár sorral utána, már egyértelmű, hogy én hogyan akartam elmagyarázni, csak más szóval. (Mondom HA hazudtál) Ha megnézed, sehol máshol nem gyanúsítottalak, hogy hazudtál volna, azok a sorok sem azt állították.
  3. Én azt hittem, hogy Daniel Cravis-ék majd megbeszélik egymást közt a PD-ben ezt a felszólításos/lövöldözéses ügyet. Én is úgy tudtam, hogy nem tiltja semmi, hogy admin a saját frakciója ügyét bírálja, így én azzal nem is foglalkoztam. Volt nekem akkor elég dolgom, több tucat PM-et kaptam egyfolytában, azt nem tudom, hogy akkor én voltam-e az egyetlen dutys admin-e, de a PM-ek mennyiségétől meg merem kockáztatni, hogy igen. (40-50-en voltak fent)
  4. A szankció kiosztása el maradt, de szívesen pótolom, valamint énis várom a sajátom.
Link to comment
Share on other sites

@Don / Yuri Narkovics Szia! Ha valóban így gondoltad a hazugságos története akkor szeretnék elnézést kérni. Mivel én úgy értettem ez a mondatot "miaz, hogy szankcionálni?" hogy egy random rendőr hogy jönne ahoz hogy ő szankcionál? Mivel meghaltam ezért ic jailt már nem oszthat. Peter Hicks Hozzád szeretnék intézni egy kérdést ha lehet. A srác a pd-ben azt mondta nem adhatja ki a logokat. Erre van valami szabály, ami a srácot védi?(Mint már írtam tudtommal admin kérésére kötelessége kiadni a logokat.)

Link to comment
Share on other sites

Hello !
1.Körbenéztünk nincs-e más ember a környéken, de nem láttunk senkit se, csak téged.Valóban eme PD-s tagok nem adtak figyelmeztetést, ezt a későbbiekben szankcionálni fogom náluk.Az ATM előzményi RP-d az nagyon kevés...
2.Miután elmentünk, akkor a Don-nak milyen OOC stílus-t levágtál ? Erről tán nem szeretnél beszélni ? [OOC]Pascal R Russel : (( miaz hogy szankcionálni? )) [OOC]Pascal R Russel : (( ki lenne már ez a gyerek? ))

3. Azért mentem oda hozzád, mivel nem értetted meg Don-nak a szavait, gondoltam, ha én már ott vagyok, akkor talán megfogod érteni, vagy sem.Tudom, hogy a saját ügyemet nem intézhetem, és csak közölni mentem oda, és ennyi...

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! Én is részese voltam a dolognak és meg is lettem említve pár esetben emiatt szólók hozzá.

 

Alapból a PK értelmét nem értem, ennek a PKnak nagy bosszú szaga van, általában akkor szoktak PK-t nyitni adminra ha valami kár történik belőle, azaz berak jailbe és jogtalan stb. Ebben az esetben semmi károtok nem volt a cselekménye lezajlása miatt, de vessük is el ezt mert nem akarok vádaskodni csak közöltem.

 

A személy aki azt mondta neked hogy nem adja ki logját és nem akar szankciónálni vagy admint kérni arra az én voltam. Az OOC stílusod szerintem közel nem volt megengedhető. Normálisan megkértelek hogy add át a kazettákat, kétszer másoltam be az indokot mivel AFK voltál és gondoltam elpörgött a chat és máris eléggé flegmán odavágtad hogy nem vagy vak köszi, egyszer is elég lesz. A log kérésem után pedig amit teljesen normálisan kértem el, le is írtam neked hogy csak amiatt kérem hogy elkerüljük az ilyes fajta RP-t hogy pl: Ezen a helyen van egy ATM és menjünk fúrni ez a meló meg hasonlóak. Te arra az esetre is támadóan válaszoltál rögtön ki ez a gyerek és hasonlóak. Az RP pedig amit nehezen elküldtél azt írtad rá nem mondható hanyagnak. Véleményem szerint és a szabályzat alapján amit RPztetek az közel nem elég még a minimálishoz sem, mivan ha jön a PD terv, valami menekülési terv, előtte megnézhetnétek az ATM-et stb.

 

A PD-s akcióról nem tudok sajnos sokat beszélni mivel már arra mentem csak ki kb hogy lelőttek téged mert AFK voltam egy 5-10 percig. A PD sorakozó alatt nem tudom te mit értelmezel, mikor arról logot kértél tőlem. Szerintem azt te se gondolod komolyan hogy minden egységet hívjak be egyesével a kapitányságra (ha ott lettem volna) és onnan induljunk el a rablásra. Ilyen nincsen mivel a fúrás ideje 3 perc, amire pedig SF-be átérünk már azzal elszalad az idő, szimplán jelezz nekünk az MDC és indulunk épp ahol vagyunk. Az akcióra még kitérve logikusan nem fegyvernélkül rabolsz ATM-et és gondolhatták hogy fegyver van nálad emiatt lőttek rád. A szabályzati pont véleményem szerint inkább olyan esetekre vonatkozik mondjuk ha üldözés vagy egyéb cselekmény történt és abban az esetekben nem lehet használni éles lőfegyvert, bár belátva tényleg lehetett volna egy felszólítás.

 

Beszélve még egy kicsit a szerinted nem hanyag RP előzményetekről. Az egyik PDs-nek a hibája aki lelőtt felszólítás nélkül szerintem közel nem akkora mint amit te OOC Stílust bevágtál elénk és az RP előzményetek. Lehet mint említetted kiakartátok próbálni de ez nem indok arra hogy közel nulla RP-vel megfogjátok és belekezdjetek egy ATM rablásba. Alapjáraton nem akartam ebből ügyet mint említettem csak esetlegesen ha nem volt elég az RP előzményetek (ami később bebizonoyosodott) akkor szólni hogy legközelebb máshogy kellene ennyi. Én végig csak normálisan álltam hozzá az ügyhőz emlíettem ezt neked OOC chatben is de te csak flegmán támadtál nekem minden kérésemre. Szerintem amit te alkottál az események során sokkal nagyobb vétség mint a PD-nek az egy hibája.

Link to comment
Share on other sites

@Steven Cravis A fentiekben kitértél arra hogy a te voltál az aki nem adhatja ki a logjait. Így hogy már letom hogy tulajdonos vagy ezt meg tudom érteni,és így nézve ez teljesen természetes. Viszont amíg nincs a neved mellet  hogy tulaj,admin,stb addig nem tudom hogy ki vagy.  Nem nagyon érdekel hogy melyik admin-nak tulajnak hogy hívják az ic karakterét. Viszont hogyha ezt ott elmondod hogy "hey azért nem adhatom ki a logokat mert tulaj vagyok " megspóroltam volna egy csomó idegeskedés és ti is megspóroltátok volna ezt a pk-t mivel ha mondod hogy "tulaj vagyok" akkor nem úgy veszem fel hogy egy random játékos akar engem szankcionálni.

Rátérve a fegyverekre. 2 colt volt nálunk . mivel hárman mentünk ki de csak két fegyver volt ezért mondtam havernak hogy vegye ki a zsebemből rp-vel kivette, oda adtam neki. De nem is értem hogy gondoltátok ezt hogy baltával megyünk ATM-et rabolni.

Az ooc stílusra rátérve. Mikor figyelmeztetés nélkül lőttetek az már eleve kicsit frusztrált. fentebb említetted hogy a szabályzat erre a eseményre nem vonatkozik. Szerintem amíg a szabályzatban így van leírva addig ennek is kell eleget tenni. nem csak erre a szabályra gondolok. Ez alól én sem és senki sem kivétel. Ha úgy gondoljátok ez így nem jó jogotoban áll változtatni a szabályzaton. Afk Után vissza jöttem és nem pörgött el a chatem csak elolvastam mindent ami addig történt. Ezért írtam hogy nem kell töbször írni tudok olvasni. Ezután mint egy vallatás körbe álltok 7-en és kérdezgettek ez szintén nem tetszett. 

Majd jöttek a kérdések. Mindenre válaszoltam. De amikor egy random PD-s tag logot kér tőllem azt megint nem tudom hová tenni, ismétlem ha közlöd velem hogy tulaj vagy minden további nélkül de csak úgy nem fogok senkinek logot keresni.

log megkeresése után visszajöttem (itt már azért egész ideges voltam.) és akkor meglátom hogy a szankcionálásról beszélsz de ezt már fentebb kifejtettem. Itt végképp eldurrant az agyam. Ennek tetejére jött DON a "Mert hazudtál szöveggel" amit azóta elkönyveltem hogy nem úgy gondolt. Ezek után jött az hogy mindenképpen csak engem akartok vizsgálni a PD-vel szemben nem volt semmi hiába küldtem akármilyen szabályzat töredéket. Egyszóval lehet itt az én stílusomat kritizálni de akkor gondoljon mindenki bele hogy nem magamtól kezdem flegma lenni. 

 

Utolsó pontként a PK nem a bosszú céljából íródott. Hanem azért mert nem tartom jogosnak azt hogy azért mert én a 40 soros rp helyett csak 15-20at írtam ti ezért szó szerint tartottatok egy vallatást. De az hogy a pd szabályt szegett vagy az hogy DON admin dutyban rádiózott az nem érdekelt senkit. Ezt igazság talannak tarom. 

A pk fő célja az volt hogy ezt a ki nyilvánítsam.

Link to comment
Share on other sites

  • Tulajdonos

Azt Steven valóban elmondhatta volna, hogy miért nem ad ki ő logot.

Közben beszéltem Stevennel, Donnal, Friendzoneal a történtekről.

Hibáztatok Ti is (rp előzmény, ooc stílus), valamint a rendőrök is (figyelmeztetés nélkül lőttek + nem bizonyosodtak meg arról, hogy van-e fegyveretek), és mivel mindkét fél hibázott, ezért nem kaptatok Ti sem, és a rendőrök  (akik lőttek) sem szankciót, gondolom ezzel nincs problémátok.  A 15-20 soros RP előzményetek pedig kevés volt, ennél komolyabb terveket kell készíteni, elmentek körülnézni, megbeszélitek ki mit csinál, hol figyel, hogyan/hova menekültök, stb. Ezek után nem lett foglalkozva a rendőrök szabályszegésével, mivel ti sem kaptatok szankciót. Akármilyen történés folyik OOC chatben, attól még a stílusra figyelni kellene.

Továbbiakban szeretnélek titeket is megkérni arra, hogy az előzmény RP-re figyeljetek és az OOC stílusra is, valamint a rendőröket, hogy ne lövöldözzenek mindenféle indok nélkül.

 

Azonban Don-t figyelmeztetésben részesítettem admindutyban való OOC rádiózás miatt.  Friendzoned pedig nem csinált semmi szabályba ütköző dolgot, legközelebb pedig szankcionáld a rendőröket amennyiben szabálytalanul nélkül lövöldöznek.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Peter locked this téma
Vendég
Ez a téma zárva van, nem lehet hozzászólni.
×
×
  • Új létrehozása...

Fontos információ

Ez a weboldal sütiket tárol a számítógépeden, a jobb böngészési élmény érdekében. A sütiket itt tudod kezelni, a weboldal böngészésével beleegyezel a sütik használatába.