Jump to content

Gilberto Calderon panasza Connor adminra


Gilberto Calderon

Ajánlott bejegyzések

N_vtelen-1.png

Panaszkönyv adminisztrátorra

 

Panaszt benyújtó játékos IC neve:

Gilberto Calderon

Panaszra tett adminisztrátor neve:

Connor

Panasz oka:

Helytelen bírálati eljárás

Panasz kifejtése:

Üldözés történt, 3 egység követett. Autót szerettem volna váltani, ezért megálltam a másik autóm mellett, átszálltam abba és beindítottam a motort. Eközben többnyire körbe lettem szorítva és Josep a járőrautója másik oldaláról, illetve Lucy az anyós ülés felől a B oszlop takarásában fegyvert rántott (lásd mellékelt kép). IC a karakterem azzal volt elfoglalva, hogy be legyen indítva az autó, majd a lehető leggyorsabban, a többi rendvédelmis megérkezése előtt el tudjon hajtani, így IC nem volt esélyem felmérni a helyzet súlyosságát, hogy pontosan hány fegyveres vesz körbe. Emellett az egész szituáció (logból is jól láthatóan) pár másodperc alatt ment végbe, ami OOC sem elég idő ahhoz, hogy a szituáció teljes egészét fel lehessen mérni és aszerint cselekedni. Ekkor csak Lucy Chent láttam, hogy fegyvert rántott az autóm másik oldalán takarásban, úgyhogy még van esélyem kihajtani balra, ahol nincs rendőrautó.  Az első képen, ahol Lucy és Josep látszik továbbá az is látható, hogy már fordítom az autó kormányát, készülök elindulni. A második képen látható, hogy Coral Rizzo is fegyvert fog rám, azonban szintén látszik, hogy az Astra ami az első képen az autóm előtt van, már az autóm mellett van, azaz már mozgásban vagyok, elindultam. Innentől kezdve már mindegy hány fegyveres van körülöttem, hisz elindultam az autóval.
A karakterem ebben a szituációban hideg vérrel cselekedett azért, hogy el tudjon menekülni az egyre szaporodó rendőrök elől. Emellett találtam egy régebbi panaszkönyvet, ami hasonló szituációt ír le (https://forum.nextgamingrp.com/topic/3986-pk-ludwig-fainberg-re/). Abban a panaszkönyvben is megtalálható a hideg vérrel való cselekedet, ami nem lett problémaként elkönyvelve. Így véleményem szerint nem történt PG.

 

Továbbá, az ügy intézése közben Connor többször semmibevette az érveimet, csak annyit ismételgetett, hogy lehet panaszkönyvet rakni. Ez egy admintól nem elfogadható. Emiatt felajánlottam, hogy TS-en megbeszéljük az ügyet, mert azt érzékeltem, hogy nem értettük egymás szavát. Szóban könnyebb kifejezni a dolgokat, ezért szerettem volna szóban megtárgyalni. Connor erre szintén csak annyit írt, hogy ha nem tetszik rakjak panaszkönyvet, aztán minden további nélkül szankcionált.

Connor emellett nem vizsgálta meg az ügy körülményeit kielégítő mértékben és szót nem ejtett arról, hogy az üldözés során a rendvédelem miért egyből éles fegyverrel száll ki (mellékelt pk-ban is meg lett említve, hogy a rendőrségnek megfelelő indok szükséges éles lőfegyver használatához). Emellett szeretném megkérdezni, hogy a rendőrség miért lőtt rám, amikor elhajtottam? A kerekemet is eltalálták és kilyukadt. Az üldözés során ezelőtt nem volt látható fegyver és nem dörrent el lövés, így a rendvédelemnek sem kellett volna lőnie. Mindezt Connor figyelmen kívül hagyta a bírálat közben.

 

Bizonyíték (videó, kép, log):

 

Log: https://pastebin.com/2GKMzYQk

Képek, amik be lettek küldve az eset alatt: https://imgur.com/a/FY140dL (az alsó kép volt időrendben az első.)

 

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

A PK-t én fogom bírálni.

 

Egyrészt, várom Connor válaszát.

Másrészt, több kérdés is felmerült bennem az ügy kapcsán, ami fontos:

 • Mi volt az indok a menekülésre?
 • Milyen körözés szerepelt az autódon?
 • Milyen IC előzmény történt mind a rendvédelem, mind a Panasztevő részéről?
 • A rendvédelem rendelkezett-e valamilyen IC tervvel az elkapás során?

 

Viszont azt, ami miatt a PK nyitva lett, már most tudom bírálni, elegendő bizonyíték került csatolásra:

 • Az adott szituációban volt annyi fegyver ráfogva a Panasztevőre, hogy a menekülés hősködésnek is nevezhető legyen --> A PG, mint indok, helytálló
 • Connor ügyintézése során az alábbiakat tudtam leszűrni --> Igaz hogy egy számára egyértelmű szabályszegés miatt intézkedett, de a közlésmódra és a meghallgatásra akkor is ügyelni kell
  • Az ügyintézés során nem volt nyitott a szabályszegést cselekvő Panasztevő mondandójára (ahogy fentebb is leírtam, PG történt)
  • A képviselt stílus nem volt megfelelő egy adminisztrátorhoz mérten
  • Az ügyintézés végén látott közlésmód lekezelő volt, kifejezetten mikor a PK lehetősége lett többször felajánlva

 

Tehát a helytelen bírálati eljárás valamilyen szempontból jogtalan, másrészről az ügyintézés során ejtett hibák miatt jogos, így ezt Connor részére egy figyelmeztetéssel szeretném letudni.

 

Várom a válaszokat nem csak Connortól, de mindenkitől, aki az intézett ügyben részt vett.

Link to comment
Share on other sites

Hali!

Akkor én is leirom a véleményemet az üggyel kapcsolatban.

 

     PG

 • Az üldözést jóformán az elejétől reconoltam végig. A PG teljesen egyértelmű volt de Gilberto Calderon mégis próbálta tagadni az ellene felhozott vádakat, hogy miért nem volt az, amire hiába mondtam ellen érvet, őt az nem érdekelte.
 • Amennyire én csak a magamét fújtam hogy rakjon PK-t,(miután teljesen egyértelművé vált a PG számomra) ő  ugyanúgy csak azt hajtogatta, hogy nem PG mert [2023-02-25 18:06:13] [Output] : [OOC]Gilberto Calderon: (( Egy ember fogta rám )) elvileg csak egy ember fogta rá. Szerintem nem volt rossz stilusom egyáltalán az ügy intézése alatt. 
 • Másodjára jóformán engem kérnek számon, hogy tényleg PG történt-e miközben az összes rendőr és én is láttuk.[2023-02-25 18:07:30] [Output] : [OOC]Gilberto Calderon: (( Valami kép van róla? )). Plusz a log is alátámasztja (( [2023-02-25 18:03:22] [Output] : ***Gilberto Calderon beindította egy Audi R8 V10 motorját. )) [2023-02-25 18:02:46] [Output] :  ***Melvin Josep elővett egy fegyvert (MP5). Fegyverrel a kézben ha kiszálnak rád  a kocsiból úgy, hogy te közre vagy fogva, majd ezután még eltekered a kormányt beinditod az autót amikorra már 3 ember fogja rád és akkor lepadlózod.....
 • [2023-02-25 18:21:35] [Output] : [OOC]Ashley Ledger: (( Melvin már szállt ki, mikor te még csak az R8-hoz futottál. És a fegyver is a kezében lett volna, csak ha kiszálsz akkor elbugol(ha az autóban elővetted) szóval szerintem erről ennyit.

Közlésmód és a meghallgatás

 • "Továbbá, az ügy intézése közben Connor többször semmibevette az érveimet"- Az összes érvedre találtam éllenérvet. De te ezek után is folytattad hogy ez nem PG bármit is mondtam. 
 • Az ügy igy is 25 percig tartott és már mindenki ment volna a dolgára, ennyi idő alatt lett volna esélyed bebizonyitani az igazadat. Pont ezért szerintem nem hamarkodtam el a döntésemet, rengeteg bizonyitékot kaptam, én magam is végignéztem, több képet is láttam amit küldtek a PD-sek, tehát volt elég bizonyiték hogy szankciót osszak.
 • [2023-02-25 18:05:01] [Output] : [Napló]: Connor lefagyasztotta Gilberto Calderon játékost.                                                                                                                            [2023-02-25 18:29:25] [Output] : [AdminJail]: Connor bebörtönözte Gilberto Calderon játékost
 • Egy ilyen egyértelmű szabályszegés miatt nem megyek fel TS-re ha nem szükséges. Itt nem volt rá szükség egyáltalán.    
 • Igazából inkább én vádolhatnálak meg mert ha csak a te képedet látom (amiról szépen le van vágva a többi PD-s) (https://imgur.com/a/eaUOhkE) akkor más lesz az ügy végkimenetele. Kicsit admin félrevezetést érzek de mindegy is, nem akarok ebbe jobban belemenni.
 • Utolsó dologként leirnám, hogy 10 perc beszélgetés után megkérdezed hogy mi a gond, és ezek után is türelmes voltam, majd megint folytattad a te érveidet.  [2023-02-25 18:16:14] [Output] : [OOC]Gilberto Calderon: (( Nem értem itt most mi a baj. ))
 • Ez mehetett volna 0-24 ehelyett inkább jailt osztottam, hogy itt PK formájában megbeszéljük ha még mindig nem tartod jogosnak.
 • [2023-02-25 18:17:12] [Output] : [OOC]Gilberto Calderon: (( Másik az, hogy önmagában hogyha közre fognak autókkal az nem jelent semmit )) Ráadásul több ilyen kijelentést is kaptam, ami teljesen butaság attól, hogy MTA-ban ha nem kézized le a PD-s kocsit akkor még egy lada is eltolja sajnos. Teljesen közre voltál fogva, mire a kormányt eltekerted volna balra, hogy elfordulj fejbelőttek volna. Ha normális fizika van, akkor még tolatnod is kellett volna, hogy elférj valahogy.
 • Bevághatok ide elég sok dolgot ami félrevezetés volt, de ennyi elég szerintem:
 • [2023-02-25 18:18:02] [Output] : [OOC]Gilberto Calderon: (( Nem toltam meg az autót, kikanyarodtam balra ))
 • [2023-02-25 18:17:23] [Output] : [OOC]Melvin Josep: (( Rendesen közre volt fogva mert a kocsit is eltolta ))
 • [OOC]Gilberto Calderon: (( Egy ember fogta rám ))

 

Egyébként azért nem kérdeztem meg a menekülés indokát mert az autói 0-24 körözöttek szoktak lenni , vagy maga a neve, illetve senki sem hozta fel, hogy ezzel is gond van.

Az érveket teljes mértékben végighallgattam, rengeteg bizonyitékot kaptam amiből eltudtam dönteni, hogy PG történt-e, ezek után már csak időhúzás lett volna a további beszélgetés OOC chaten, vagy TS-en. Stilusommal pedig nem volt semmi gond szerintem.

 

Edited by .Connor.
Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! A rendőrök nevében Írok, mivel úgy mond én voltam a legnagyobb rangú a üldözésnél.

Milyen körözés szerepelt az autódon? erre a válasz:
Amivel elkezdett menekülni [Volvo 850] azon volt 6x Rem(j), Rum, a Audin amibe át szállt talán volt 1x vagy 2x-es Rem(j), Rum. Mondhatni kb minden nap üldözzük és ha sikerül elkapni és levesszük a körözést másnap ugyan úgy menekül azzal a indokkal, hogy van nála fegyver vagy azzal, hogy körözött mikor nem is körözött.

Milyen IC előzmény történt mind a rendvédelem, mind a Panasztevő részéről? a válasz:
Ha jól tudom senki se akarta igazoltatni csak bejelzett egy traffipax és arra mentünk ki. 

A rendvédelem rendelkezett-e valamilyen IC tervvel az elkapás során? a válasz:
Mivel elég hirtelen bukkannak fel a körözött kocsik így nincs alkalmunk megbeszélni a tervet. A üldözés során a "bevált vagy mondhatni betanult" tervet alkalmazzuk. Üldözzük addig ameddig tudjuk és ha van rá lehetőség, hogy megállítsuk alkalmazzuk. A üldözésnél pont az jött volna, hogy láttuk, hogy kiszál és fegyvert fogunk rá mivel tudjuk, hogy akkor nem mehet el mivel álló kocsira PG van, HA éles fegyvert veszünk elő. A éles fegyvert meg PONT a kocsi miatt vettük elő mivel sokkolóval semmit se érnénk kocsi ellen. Illetve a protokollunkban is az van, hogy élest kell elő venni körözött kocsi esetén.  [- Az egységvezető kivételével az egység tagjai kiszállnak, azonban ezúttal a rendőrautó mellett maradnak valamint előveszik az éles fegyverüket.


Szerintem a PD részéről megválaszoltam a kérdéseket, de ha lenne még kérdés nyugodtan lehet kérdezni. 

A PG-hez viszont mint magán személy akarok hozzá szólni. 
A képen is jól látható, hogy én a kocsi mellet állok, de viszont te azzal védekezel, hogy a "B" oszlop kitakar engem, de képen meg már a ablaknál állok így szerintem az, hogy kitakart a "B" oszlop nem érvényes. DE ha mégis kitakart akkor is a szerverszabályzat alapján PG-t követtél el szerintem, mivel Melvin Josep rád fogja a MP5-t és te elhajtasz. Javítanám magamat: A ablak felé sétálok és már látszódik, hogy már IC-n be látnék és nem a "B" oszlopnál állok.
Ide most be másolom a szerverszabályzat pontját amit többször is be írtam OOC-ra, de nem figyeltél rá. 
- 1 vs 1 szituációkban is van PG.
↳(Ez alól kivétel lehet néhány szituáció, pl. ha megfelelő RP-vel, megfelelő /megprobal-al sikerül elővenni a fegyvert, miközben a másik fél rád céloz.) 

 

Edited by Lucy Chen
Link to comment
Share on other sites

Sziasztok, szeretnék válaszolni Connor kommentjére.

 

Connor részéről az ügy szerintem nem lett rendesen bírálva, ahogy azt elmagyaráztam feljebb és olyan helyzetbe hozott a PK többszöri emlegetésével, hogyha akármennyire is hiszek az álláspontomban, nincs más lehetőségem, mint élni a panaszkönyvvel. Ha ezt elmulasztom akkor önmagamnak mondok ellen.

A PG-t fölösleges tovább tárgyalni, Laci is megállapította, egy harmadik szemszögből. Az eljárás pedig ezúttal kielégítő volt.

 

Nézzük meg Connor válaszát.

""Továbbá, az ügy intézése közben Connor többször semmibevette az érveimet"- Az összes érvedre találtam éllenérvet. De te ezek után is folytattad hogy ez nem PG bármit is mondtam."

Azért mondtam, hogy az érveim úgy érzem semmibe lettek véve, mert többször is megtörtént, hogy egy adott dolgot magyaráztam és te ahelyett, hogy arra válaszoltál volna az ügy más részleteit kezdted firtatni. A logban a 100-116 sorban is ez történt. Magyarázom, hogy Lucy takarásban volt, majd te az autóm körbefogásáról kezdesz beszélni, majd amikor visszatérsz a fegyveres témához annyit mondasz szimplán, hogy van kép róla és videó is (amit az ügy során nem tettél közzé) és ne magyarázkodjak. Ez az én szemszögemből úgy néz ki, hogy az érveimet semmibe veszed, szimplán annyival "elintézed" hogy van kép meg videó ami mindent bizonyít és bármit mondok nem ér semmit.

 

Az ügy során felajánlottam, hogy beszéljük meg Teamspeaken a történteket, hátha jobban megértjük egymást és a fent említett szituációt el tudjuk kerülni. Ezt azért tettem, mert láttam, hogy OOC chaten nem tudlak meggyőzni és a menekülés gyors lezajlása miatt nem fekete-fehér a szabályszegés megléte. Ebbe nem mentél bele. Még ha állításod alapján nem is lett volna szükség TS-re, (szerintem igenis jobb lett volna ott) akkor is valamit visszaírhatnál a felajánlásomra ahelyett, hogy flegmán azt mondod, hogy "tehetsz pk-t a fórumon" és egyből utána szankcionálsz, a válaszadásra esélyt sem adva.

 

"Utolsó dologként leirnám, hogy 10 perc beszélgetés után megkérdezed hogy mi a gond, és ezek után is türelmes voltam, majd megint folytattad a te érveidet."

Azért kérdeztem meg, hogy pontosan mi a baj, hogy te magyarázd meg nekem és pontosan tudjak válaszolni az ellenem felhozott vádak ellen. Ez szerintem teljesen normális, ugyanis 10 perc chaten való beszélgetés során el lehet veszteni az eredeti indokát a beszélgetésnek. Szimplán ezt akartam tisztázni, itt semmilyen hátsó szándék nem volt mögötte, nemtudom, hogy te mit látsz benne.

 

"[2023-02-25 18:17:12] [Output] : [OOC]Gilberto Calderon: (( Másik az, hogy önmagában hogyha közre fognak autókkal az nem jelent semmit )) Ráadásul több ilyen kijelentést is kaptam, ami teljesen butaság attól, hogy MTA-ban ha nem kézized le a PD-s kocsit akkor még egy lada is eltolja sajnos. Teljesen közre voltál fogva, mire a kormányt eltekerted volna balra, hogy elfordulj fejbelőttek volna. Ha normális fizika van, akkor még tolatnod is kellett volna, hogy elférj valahogy."

Hogy ezt miért írtam, szerintem te félreértetted. Azért írtam, mert az autóval való közrefogás, ami a szituációban félig történt meg, az a PG szempontjából lényegtelen. A fegyveresek száma fogja eldönteni, hogy történt-e PG vagy sem. Nem a kézifékes bugoltatásra gondoltam, hanem próbáltam az autóval való közrefogás indokodat megmagyarázni, hogy az miért nem lényeges a PG szempontjából és miért kéne a többi indok megvizsgálásával foglalkoznod.

 

 

"Igazából inkább én vádolhatnálak meg mert ha csak a te képedet látom (amiról szépen le van vágva a többi PD-s) (https://imgur.com/a/eaUOhkE) akkor más lesz az ügy végkimenetele. Kicsit admin félrevezetést érzek de mindegy is, nem akarok ebbe jobban belemenni."

A félrevezetést a képpel kapcsolatban nem is értem. A képet, amit linkeltél Ashley Ledger küldte be először, nem én (log 106. sor). Amikor ismét szóba került és kérted (log 146-157. sor), hogy küldjük be akkor küldtem be a kép linkjét. Ezek után te még meg is kérdezted Ashleyt, hogy miért vágta le először, azaz tudtad, hogy Ashley küldte be a szóban forgó képet, ő készítette. Mindezek után, hogy te tudatában vagy, hogy a kép nem az enyém mégis az én káromra róttad fel itt a PK alatt, sokkal többmindenre utal. Ezzel kapcsolatban nemtudom mit mondjak és hogy most ki akar kit megvezetni.

 

Remélem megfelelő választ tudtam adni.

 

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm szépen a válaszokat, ezzel együtt ez lenne az összesítő bírálat:

 

 • A Connorral szembeni vád, miszerint nem helyesen cselekedett azzal, hogy szankciót osztott ki PG indokkal, jogtalan.
 • A Connorral szembeni vád, miszerint a stílusa nem volt megfelelő, több szempontból is jogos.

 

 • A rendvédelem részéről a fegyverek használata a szituációban jogos volt.
 • Továbbá nem találtam semmilyen belekötnivalót a rendvédelem részéről történt eljárásban.

 

Connort szeretném figyelmeztetni az ügy rendezése során történt stílus okán, amit a későbbiekben az adminisztrátori csapaton belül át fogunk beszélni, hogy mi is volt pontosan a probléma.

 

A Panaszkönyvet így zárom és helyezem.

Link to comment
Share on other sites

 • Laci locked this téma
Vendég
Ez a téma zárva van, nem lehet hozzászólni.
×
×
 • Új létrehozása...

Fontos információ

Ez a weboldal sütiket tárol a számítógépeden, a jobb böngészési élmény érdekében. A sütiket itt tudod kezelni, a weboldal böngészésével beleegyezel a sütik használatába.